• ATAŞEHİR’DE ASBESTE GEÇİT YOK
    • ATAŞEHİR’DE ASBESTE GEÇİT YOK
      Asbest denetimini başarıyla sürdüren Ataşehir Belediyesi, “1-7 Nisan Asbest Farkındalık Haftası” nedeniyle ilçede asbeste ilişkin son 5 yıldır yürüttüğü çalışmaları değerlendirdi. 642 binada, toplamda 28 bin 659 kilo asbest atığı bertaraf edildi.
      04 Nisan 2022 16:14
      Son Güncelleme:04 Nisan 2022 16:14
      zafer yılmaz
      1153

                      Ataşehir Belediyesi 2017 yılında Belediye Meclisi’nde alınan karar ile çevre ve insan sağlığını tehdit eden, akciğer kanseri başta olmak üzere ciddi solunum hastalık nedenlerinden biri olan asbeste ilişkin kontrol ve bertaraf çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda son 5 yıl içerisinde ilçede yıkımı yapılan ve asbestli malzemeye rastlanan 642 binada, toplamda 28 bin 659 kilo asbest atığı uzmanların gözetiminde bertaraf edildi.

                     Ataşehir Belediyesi asbestin yönetmeliklere uygun bir şekilde bertaraf edildiğine dair evrak ve raporları kontrol edip, yıkım sırasında ve sonrasında oluşacak her türlü atığın yönetmeliklere uygun olarak geri dönüşüme kazandırılabilmesi için de denetimler gerçekleştiriyor. Uzman ekiplerce asbest tespit edilen binalarda zararlı maddenin havaya karışmaması için sökülen asbestli malzemeler dikkatli şekilde istif edilip, özel ambalajlarla paketleniyor. Bu sayede yurttaşların ileride maruz kalabileceği hastalık riskleri de önleniyor.

                    Halk sağlığını tehdit eden asbestli binalar konusunda çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü vurgulayan Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Bağdatlıoğlu Kartal şunları söyledi:

                    “Asbest, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kanserojen madde kapsamına alındı ve ülkemizde de 2010 yılı itibariyle asbestli malzeme kullanımı yasaklandı. Biz de Ataşehir Belediyesi olarak 2017 yılından beri asbestin zararlarını en aza indirmek için önlemlerimizi alıyoruz. Yıkımı yapılacak tüm binalarda asbest güvenli raporu bizim olmazsa olmazımız. Bu nedenle ilçemizde öncellikle binalarda asbest denetimi ve temizliği yapılıyor sonrasında ise binalar yıkılıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda beş yılda 28 bin 659 kilo asbestin doğaya ve çevreye karışmasını engelledik.”

       

      Yorum Yazın